Böcker

Drömmen om att skriva böcker har alltid funnits där men livet har inte alltid erbjudit det lugn som krävs. Jag har hittills skrivit tre böcker och hoppas att det blir fler. För journalisten i mig ligger faktaböcker och biografier nära till hands -jag läser mycket biografier och krimfaktaböcker. Människors liv och öden fascinerar mig. Idag har jag äntligen den tid och det lugn en författare behöver.

Hästkrematoriet

Kommande bok.

Hästkrematoriet är en spänningsroman i hästmiljö. Den unga hästtjejen Klara som vuxit upp på en ridskola kommer till godset Stora Dimåkra i Skåne för att jobba som hästskötare och veterinärassistent. Klara trivs med både jobbet och människorna. Men på godset pågår skumma saker kring veterinärkliniken som också ligger där. Några månader efter att Klara börjat hittas veterinären Magnus död. Klara blir som besatt av att ta reda på varför han dog -och hur.

Händelserna på hästgården

Forum 2021. Bästsäljande biografi över familjen Jahn-Bohlins liv på ett ridcenter.

Många tror att den tv-serie som kom ut hösten 2022, ”Nattryttarna” med Jonas Karlsson i huvudrollen, är skapad utifrån vår bok. Det är den inte. Nattryttarna är en dramatisering som inte håller sig så värst mycket till sanningen, speciellt inte i de senare avsnitten. Vilket är synd, eftersom verkligheten var mycket mer dramatisk än serien. Sanningen, om man vill ha den, finns i vår bok.

Stallkoden

2010, Vulkan

Stallkoden är en novellsamling om hästfolk som jag skrev ihop under det sena 00-talet. Jag hade då varit en ”återvändare” i hästvärlden i ungefär tio år, det vill säga jag hade börjat om med ridning efter ett långt uppehåll. Jag tyckte att jag mötte en del roliga människor i stallen, och en del inte fullt så roliga, och la märke till att vissa av dessa karaktärer verkade finnas i alla stall, som besserwissern, den daltande typen, den stressade, den slarviga och den pedanta, den curlande mamman och många fler. Jag skrev korta berättelser om varje stalltyp. I Stallkoden som faktiskt är ganska rolig raljerar jag om de här typerna. Det här var i en tid då hästfolk fortfarande var ovana vid att någon tittade på dem utifrån och den var ganska omtalad när den kom.