Texter
Det är du som behöver rutiner – inte hästarna
Att tro att hästar måste ha exakta rutiner är fel. Det är du själv som vill ha rutiner. Men har du nu skapat dem är det schysstast att hålla dem.
Del 9.
Flyinge – Länsstyrelsen slår tillbaka
Nu kommer Länsstyrelsen i Skåne med svidande kritik mot nya ägarnas hantering av marken.
Del 8.
Flyinge – När lock läggs på börjar det jäsa
Att inte få svar är mer regel än undantag när man försöker undersöka något i hästsvängen. Och ju högre upp i leden, desto fler stängda dörrar är det.
Del 7.
Flyinge – Visioner och bakslag – utgångsläget idag
Det är nu länge sedan hästsportmedia skrev något om arenabygget. Jag lyssnar på båda sidor och kollar status med myndigheterna.
Del 6.
Flyinge – Schaktmassorna som delade byn
En fantastisk framtidssatsning menar vissa. En miljöskandal menar andra. Här kikar jag på turerna kring det omtalade – och avstannade – arenabygget mitt i Flyinge.
Del 5.
Nya tider på Flyinge – tuffa åtgärder och fastighetsförsäljningar
Från 2016 gick Flyinge in i en tid av nya omställningar. Många blev uppsagda, andra flyttade på sig självmant. Det genomfördes flera uppmärksammade fastighetsförsäljningar.
Del 4.
Flyinge – Att driva en riksanläggning – en tidigare VD berättar
Den tidigare VD:n Marianne Wittbom beskriver tiden på Flyinge som mycket rolig och givande. Under hennes tid hände det mycket på anläggningen. Men uppifrån kom olika direktiv.
Del 3.
Flyinge – Utsvältningsmetoden – när man inte får som man vill
Att HNS vill svälta ut Flyinge för att på sikt bli av med det som riksanläggning -sant eller bara illasinnat prat? Försök att upplösa Flyingestitelsen har iallfall gjorts.
Del 2.
Flyinge – vem sitter vid spakarna?
Det går inte förstå vad Flyinge är utan att se till platsens historia. Flyinge har en mycket lång bakgrund som stuteri. Hästavel bedrevs i Flyinge redan på 1100-talet och 1661 blev Flyinge kronans stuteri för uppfödning av kavallerihästar.
Del 1.
Flyinge – Anor och hästhistoria satt i långsamt förfall
Flyinge har anor från 1100-talet och har under lång tid varit södra Sveriges hästcentrum. Historien sitter i väggarna i de K-märkta gamla byggnaderna. Men driften präglas av konstant dålig ekonomi, och vissa menar att den bristen är avsiktlig.